“L’equador, noves perspectives i generar xarxa amb l’entorn”
CAN Farrera i el seu paisatge, els projectes residents al SERIALIZADOS KICK, i el retir amb Isabelle Fauvel i Razvan Radulescu a la Residència de guions el mes de febrer.
El febrer ha estat l’equador de la tercera edició de la Residència i ens ha portat molt moviment pel territori i també pels projectes.
El mes començava amb una estada creativa al Centre d’Art i Natura de Farrera. En un entorn privilegiat, els i les residents van poder aprofundir en els seus projectes, generar xarxa entre ells i elles, fer passejades inspiradores pel fantàstic poble de Farrera i, en definitiva, fer créixer una mica més els seus llargmetratges. Aquesta col·laboració amb el CAN, que es va afegir al projecte de Residència des de la primera edició, ens permet seguir descentralitzant la cultura dels entorns més avesats a acollir actes d’aquest estil i fomentar la connexió entre la cultura i la natura.
Ja a la ciutat de Barcelona, els i les residents van poder dur a terme una nova activitat d’aquesta edició, que fomenta la creació de xarxa entre creadors i creadores i ajuda a consolidar l’explicació en veu alta dels projectes. En un format walk & talk pel barri de la Barceloneta, entre una pluja intermitent i els carrers estrets del barri pesquer, els i les residents del Serializados Kick i els de la Residència de guions van poder intercanviar les trames, dubtes i pors envers els seus projectes. Aquesta activitat va ajudar a començar a pensar en la presentació final dels projectes d’aquesta edició.
Uns dies després, vam recuperar aquest enllaç assistint al pitch del Serializados Kick al CCCB.
Al cap d’uns dies arribava el tan esperat segon retir, avançat unes setmanes en aquesta ocasió. Faberllull va acollir les residents durant cinc dies a Olot, que sens dubte van superar les expectatives, ja altes en tots i totes elles.
Isabelle Fauvel, consultora de guió i de desenvolupament francesa, i Razvan Radulescu, guionista i consultor de guió romanès, van ser els encarregats, de nou, de les sessions durant els dies al retir.
Durant els dies a Olot, els i les residents van compartir els seus deu projectes de diverses formes: en grups petits, en sessions individuals amb els tutors, o intercanviant idees entre elles. Generant aquest valor de grup. Les sessions van ser molt variades i enriquidores, amb una evolució clara de la feina des del primer fins al darrer dia. Aquest retir ha estat una oportunitat per aprofundir en un dels valors fonamentals de la Residència: enfortir els llaços entre les participants, una connexió que enriqueix enormement el procés creatiu i el fa més compartit i estimat per tothom. Ajudar els altres també t'ajuda a tu mateixa, i l’espai de concentració proporcionat durant aquesta setmana ha estat fonamental per a la creació.
Amb les seves perspectives agudes, els tutors van aconseguir identificar els punts clau de cada projecte i obrir noves vies de desenvolupament per a les històries que estan prenent forma.
I així encarem el mes de març, que ve farcit d’activitats i, on tocarà consolidar tot el que va passar al febrer.